779 poze   34664 vizite

Stupi Iarna 2010-2011

Mă numesc Mihai-Cătălin Giurgilă. M-am născut la 11.07.1980. Încă n-am aflat dacă 1980 a fost un an bun pentru apicultură, dar judecând după cunoştinţele mele de acum, m-am născut la Roman cam pe vremea când apicultorii îşi înmulţesc familiile de albine.

Dumnezeu m-a dăruit unei familii în care deja dăruise patru copii în Satul Adjudeni, Comuna Tămăşeni, pe malul drept al Siretului, la 10 km Nord-Est de oraşul Roman.
Acolo am descoperit natura cu misterioasele ei plante, animale şi insecte ascunse şi apoi scoase la iveală după rânduiala celor patru anotimpuri care se succedau pe atunci atât de precis.

Când s-a făcut timpul să mă alătur şcolarilor pentru a înţelege lumea şi din prisma şttinţei, părinţii m-au trimis la şcoala din sat unde am absolvit clasele I-VIII.

Nimeni din familia mea nu a practicat apicultura, care era destul de rar întâlnită în satul natal. Bunul Dumnezeu a rânduit ca eu doi oameni dedicaţi acestei meserii care erau şi cadre didactice la şcoala mea şi care m-au introdus în lumea frumoasă a stupăritului.

Se pare că a fost mai mult decât o simplă curiozitate de vreme ce primul stup l-am cumpărat din alocaţia de elev pe la vârsta de 15 ani. Apoi toate au mers de la sine în acelaşi timp cu mersul firesc al vieţii şi al formării scolare. De atunci am absolvit: Şcoala Profesională cu specializarea Lăcătuş Mecanic, Liceul Mecanic –Nicolina din Iaşi, Şcoala particulară de cântăreţi – Sfânta Cecilia din Iaşi, Şcoala de Arte populare din Iaşi – Secţia Canto, dar şi diverse cursuri de apicultură organizaze de Institutul de Cercetare Apicolă – Poeni sau un curs de apicultură organizat la Iaşi de Ministerul Agriculturii pe durata a 6 luni.

Aşadar am absolvit şcoli cu profil mecanic, scoli cu profil artistic dar şi cursuri de specealiaze în domeniul apiculturii. Am două vocaţii şi meserii: sunt cantor şi organist la Biserica Romano-Catolică “Sfântul Anton” din Târgu Frumos şi apicultor. Ambele meserii le parctic cu dăruire.
Toate acestea mi-ar fi imposibil de realizat fără ajutorul soţiei mele Monica, care mă însoţeşte fidelă în viaţa de zi cu zi dar şi în meseriile mele.

În momentul în care vă împărtăşesc aceste gânduri, am 120 de familii de albine. Tipul de stup folosit de mine este cel orizontal cu 18 rame dar am şi stupi verticali cu magazin. Practic stupăritul staţionar şi ocazional practic şi stupăritul pastoral.

Nevoile vieţii au făcut ca paşii mei să ajungă şi prin ţări străine în căutarea prosperităţii efemere dar de unde m-am întors din fericire şi cu experienţă în domeniul apiculturii pe care din fericire am practicat-o şi acolo.

Pot să spun cu toată modestia că sunt multe persoane care au făcut primii paşi în apicultură sub îndrumarea mea. Acestora le-am dăruit pe lângă sfaturi şi 30 de familii de albine.

“Dăruind vei dobândi” spunea scriitorul şi mai apoi evreul convertit la creştinism şi devenit călugăr Nicolae Steinhard. Acesta este scopul pentru care am deschis această pagină dedicată apiculturii, pentru a dărui pasionaţilor de apicultură lipsiţi de experienţă din bagajul adunat în cei 17 ani de muncă pentru şi alături de albine. Pentru că am primit mult de la viaţă vreau la rândul meu să dăruiesc celor ce au nevoie de sfaturi. Vă aştept cu drag întrebările dar şi sugestiile. TE-0727706953
[modifică]
Image1658
Image1658
Image1659
Image1659
Image1660
Image1660
Image1596
Image1596
Image1597
Image1597
Image1598
Image1598
Image1599
Image1599
Image1600
Image1600
Image1601
Image1601
Image1602
Image1602
Image1603
Image1603
Image1604
Image1604

Comentarii album • 3
octaviannedelcu 4 noiembrie 2014  
frumoasa stupina
Raportează
anonim
mititelu 5 septembrie 2011  
noroc maestre ,imi plce stupina, ce ar pute fi in sticla aceea taiata
Raportează
teinegru64 26 ianuarie 2011  
Salut.Felcitari pentru stupina.
La foto1602 dupa diafragma se vad cateva granule...ce sunt?..si la ce ajuta?
Multa sanatate!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.